čerstvé těstoviny
Proč vařit sušené těstoviny, když můžete vařit čerstvé... Čerstvost je klíč k úspěchu každého profesionálního i amatérského kuchaře a právě čerstvost je to, co Vám přinášejí naše produkty
Naši odběratelé:
O těstovinách
Těstoviny nebo-li pasta, jak se jím nazývá v italštině či v angličtině, existují ve velkém počtu nejrůznějších tvarů. Stále není jasné kde byly těstoviny původně vynalezeny - zda-li v Číně nebo v Itálii. Jasné je ovšem, že Italové se stali těstovinovými specialisty a dovedli pastu k dokonalosti: mráčky, vřetena, kytičky, mušličky - snad každý myslitelný tvar převedli do podoby těstovin. Existuje více než 300 tvarů těstovin, které jsou k sehnání nejenom v Itálii. K čemu je vlastně potřeba tolik různých tvarů pasty? Italové používají ke každému tvaru těstovin jiné omáčky - obecné pravidlo je "čím těžší omáčka, tím širší pasta". Proto například penne či tagliatelle jsou vhodné v kombinaci s těžšími masovými či houbovými omáčkami. Naopak špagety či linguine jsou fantastické s aromatickými omáčkami z bylinek či rajčat. Pokud si ovšem chcete opravdu pochutnat na výborném těstovinovém pokrmu, tak nejdůležitější je vybrat si dobré a kvalitní těstoviny.